Mini bager YANMAR VIO 17

Mini bager Yanmar VIO 17 - "Lopata" je ena izmed letošnjih pridobitev. Nabavili smo ga predvsem za izdelavo hišnih priključkov na optično omrežje v občinah Trebnje, Mirna Peč in Šentrupert, kjer z večjim bagrom ni bilo možno izdelati priključka. V enem mesecu nam je tako privarčeval že za en teden ročnega kopanja.

Mini bager YANMAR VIO 30

Mini bager, ki je najdlje pri nas. Kupljen je bil leta 2010 za izdelavo hišnih priključkov na optično omrežje v občini Semič, in sicer po Semiški gori, kmalu pa se je izkazal kot nepogrešljiv pri marsikaterem delu. Teža: 3,5 ton

 

Mini bager YANMAR VIO 45

Bager, ki je najbolj vsestranski in uporaben. Naslednik našega prvega mini bagra istega tipa, ki ga odlikuje visoka storilnost pri majhnih obratih motorja, pa tudi varčnost.

Mini bager YANMAR VIO 50

Nov bager teže 5 ton, nabavljen leta 2013 kot zamenjava za starejši mini bager Yanmar VIO 45. Odlikuje ga visoka storilnost ter primernost za vsako delo, tudi večjega obsega, a je v primerjavi z VIO 45 manj varčnejši, saj ima en valj več v motorju.

 

Bager na kolesih NEW HOLLAND MH 5.6

Bager, nabavljen leta 2012 kot zamenjava za naš prvi bager Case 888B, s katerim smo začeli z gradbeništvom. Uporabljamo ga predvsem za pikiranje kanalov pri kanalizacijah in vodovodih, malo manj pa tudi za melioracije ter velike izkope. Teža: 21 ton

VOLKSWAGEN TRANSPORTER

Letos nabavljen kombi s kesonom, ki nadomešča prejšnjega Volkswagna. Z njim je možno prepeljati 6 ljudi, pa tudi 1 tono tovora.

 

Kombi s kesonom Iveco Daily

Naše prvo vozilo s kesonom za prevoz delavcev in opreme. Ima 7 sedežev, kar omogoča prevoz ekipe na gradbišče. Omogoča pa tudi prevoz lažjega tovora do 1 tone.

 

Traktor John Deere 6430 Premium

Naša najnovejša pridobitev. Traktor je bil kupljen februarja letos kot zamenjava za prejšnjega Lamborghinija. Traktor se odlično obnese tako na terenu kot na cesti. Z njim bo možno lažje in hitreje opravljati storitve mulčenja, pa tudi druge.

Kamion Mercedes Benz 1622

Sprva smo menili, da ne potrebujemo kamiona, saj vse naše potrebe zadovoljuje traktor. Pa je bila cena ugodna in smo si rekli, da poskusiti ni greh. Od takrat je nepogrešljiv, saj vse prevoze, tako strojev kot materiala opravimo z njim.  

Mulčer TEHNOS

Mulčer za čiščenje zaraščenih terenov, tudi brežin, saj omogoča odmik mulčerja od traktorja ter nagib za 90 °navzgor ter 60 °navzdol. Širina: 2 m 

Hidravlično kladivo Huppy 350 kg

 

Razno drobno ročno in električno orodje

- Udarni vrtalnik Hitachi 3x

- Akumulatorski vijačnik Hitachi 2x

- Kotna brusilka Hitachi 

- Vibro zgoščevalec betona

- Vibro nabijalec 2x

- Vibro plošča 2x

 

Motorna žaga za rezanje asfalta in betona STIHL TS 800